Kuvaa muokatessa tärkeintä on tuoda kuvassa näkyvät kohdat esiin hyvällä maulla, muuttamatta kuvaa tai sen tarkoitusta. Kuvakorjauksen tavoitteena ei ole maalata uutta kuvaa vanhan päälle.
Jos kuvaan joutuu peruskorjauksen lisäksi luomaan uusia elementtejä, se pyritään tekemään käyttämällä olemassa olevaa tietoa kuvasta, sen henkilöistä ja kuvan aikakaudesta.
Kuvakorjauksen maalaus (rekonstruktio) tehdään digitaalisesti käyttäen hyväksi klassisia maalaustaiteen oppeja, varjoja ja valoja ymmärtäen, sekä pyrkien jäljittelemään kuvan tyyliä ja tekstuuria. Kuvaa manipuloidessa ei käytetä AI-teknologia-applikaatioita tai muuta automaattista kuvankorjausta.
Minulle työn jälki on tärkein. Siksi yhdessä asiakkaan kanssa päätämme, mitä kuvalta haluamme. Kenties patina on ollut osana kuvaa, joten restauraation on tuotava esiin vain halutut elementit. Tai haluamme häivyttää vahinkoja maalaamatta kuvaa uudelleen. Tai mahdollisesti haluamme kuvasta uudenveroisen, kuin se olisi otettu uudella kameralla.
Back to Top